Gurmanija.rs (AMP Recept)

Pečena Pastrmka sa Krompir Salatom

Pregleda: 92 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 29.11.2024
Autor: RichardObradovic
🐟 Pečena Pastrmka sa Krompir Salatom – jednostavno i savršeno! Hrskava riba i osvežavajuća salata – kombinacija koja osvaja na prvi zalogaj. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u ovom zdravom obroku! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #receptdana #pecenariba #krompirsalata

Opis

Ova pečena pastrmka sa krompir salatom je lagan i zdrav obrok koji spaja bogatstvo morskih ukusa sa osvežavajućom notom domaće salate. Idealna je za posebne prilike, ali i za svakodnevne porodične obroke. Jednostavna priprema čini ovo jelo neodoljivim!

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 20 minuta Vreme kuvanja/pečenja: 25 minuta Ukupno vreme: 45 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. Priprema pastrmke:
  2. Operite pastrmke i osušite ih papirnim ubrusom. Unutrašnjost i spoljašnjost ribe posolite i pobiberite.
  3. Napunite ribe belim lukom, kriškom limuna i grančicom peršuna. Premažite maslinovim uljem.
  4. Pečenje:
  5. Stavite pastrmke na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, dok koža ne postane hrskava, a meso sočno.
  6. Priprema krompir salate:
  7. Skuvajte mladi krompir u posoljenoj vodi dok ne omekša (oko 15-20 minuta). Ocedite i ostavite da se malo ohladi.
  8. Isecite krompir na polovine ili četvrtine (po želji) i pomešajte sa crvenim lukom, maslinovim uljem, sirćetom, solju i biberom. Dobro promešajte.
  9. Serviranje:
  10. Na tanjir stavite pečenu pastrmku i servirajte uz krompir salatu. Ukrasite svežim peršunom i dodatnim kriškama limuna.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 380 kcal
Proteini: 30 g
Masti: 18 g
Ugljeni hidrati: 20 g

Saveti

Za dodatni ukus, tokom pečenja, povremeno prelijte pastrmku sopstvenim sokovima iz pleha. Salatu možete obogatiti rukolom ili rotkvicama za osvežavajuću notu.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.