🐟 Pečena Pastrmka sa Krompir Salatom – jednostavno i savršeno!
Hrskava riba i osvežavajuća salata – kombinacija koja osvaja na prvi zalogaj. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u ovom zdravom obroku! ✨
🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #receptdana #pecenariba #krompirsalata
Opis
Ova pečena pastrmka sa krompir salatom je lagan i zdrav obrok koji spaja bogatstvo morskih ukusa sa osvežavajućom notom domaće salate. Idealna je za posebne prilike, ali i za svakodnevne porodične obroke. Jednostavna priprema čini ovo jelo neodoljivim!
Vreme pripreme: Aktivno vreme: 20 minuta
Vreme kuvanja/pečenja: 25 minuta
Ukupno vreme: 45 minuta minuta
Sastojci
- Za ribu:
- 4 pastrmke (oko 300 g svaka)
- 4 čena belog luka, sitno seckana
- 4 grančice svežeg peršuna
- 1 limun, isečen na kriške
- 2 kašike maslinovog ulja
- So i biber po ukusu
- Za krompir salatu:
- 500 g mladog krompira
- 1 glavica crvenog luka, tanko sečenog
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika sirćeta (jabukovog ili vinskog)
- So i biber po ukusu
- Svež peršun za dekoraciju
Priprema
- Priprema pastrmke:
- Operite pastrmke i osušite ih papirnim ubrusom. Unutrašnjost i spoljašnjost ribe posolite i pobiberite.
- Napunite ribe belim lukom, kriškom limuna i grančicom peršuna. Premažite maslinovim uljem.
- Pečenje:
- Stavite pastrmke na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, dok koža ne postane hrskava, a meso sočno.
- Priprema krompir salate:
- Skuvajte mladi krompir u posoljenoj vodi dok ne omekša (oko 15-20 minuta). Ocedite i ostavite da se malo ohladi.
- Isecite krompir na polovine ili četvrtine (po želji) i pomešajte sa crvenim lukom, maslinovim uljem, sirćetom, solju i biberom. Dobro promešajte.
- Serviranje:
- Na tanjir stavite pečenu pastrmku i servirajte uz krompir salatu. Ukrasite svežim peršunom i dodatnim kriškama limuna.
Nutritivne Vrednosti
Kalorije: 380 kcal
Proteini: 30 g
Masti: 18 g
Ugljeni hidrati: 20 g
Saveti
Za dodatni ukus, tokom pečenja, povremeno prelijte pastrmku sopstvenim sokovima iz pleha. Salatu možete obogatiti rukolom ili rotkvicama za osvežavajuću notu.
Komentari Korisnika
Još nema komentara.