Gurmanija.rs (AMP Recept)

Pohovani Patlidžan sa Belim Sosom

Pregleda: 79 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 27.11.2024
Autor: RichardObradovic
🍆 Pohovani Patlidžan sa Belim Sosom – lagano, hrskavo i posno! Ovaj recept je savršena kombinacija jednostavnosti i ukusa. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u ovom posnom specijalitetu! 🌱✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #receptdana #pohovanipatlidzan #posnojelo

Opis

Ovo jelo kombinuje hrskavost pohovanog patlidžana sa kremastim belim sosom. Jednostavan i ukusan obrok, idealan za dane posta ili kao lagana večera. Poslužite ga uz svežu salatu za potpun doživljaj.

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 25 minuta Ukupno vreme: 45 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. Priprema patlidžana:
  2. Patlidžan operite i isecite na kolutove debljine 1 cm. Pospite ih solju i ostavite 20 minuta da puste gorčinu. Isperite ih i osušite papirnim ubrusom.
  3. Pohovanje:
  4. U jednoj činiji pomešajte brašno, so i biber. U drugoj činiji sipajte gaziranu vodu, a u trećoj prezle.
  5. Svaki kolut patlidžana umočite prvo u brašno, zatim u gaziranu vodu, i na kraju u prezle.
  6. Prženje:
  7. U tiganju zagrejte ulje. Pržite pohovane kolutove patlidžana dok ne dobiju zlatno-smeđu boju sa obe strane. Vadite ih na papirni ubrus da upije višak masnoće.
  8. Priprema belog sosa:
  9. U činiji pomešajte jogurt, sitno seckani beli luk, limunov sok, maslinovo ulje, so i biber. Dobro promešajte i ostavite u frižideru da se hladi dok pripremate patlidžan.
  10. Serviranje:
  11. Pohovane kolutove patlidžana poslužite tople, prelivenim belim sosom i ukrašene svežim peršunom.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 280 kcal
Proteini: 5 g
Masti: 15 g
Ugljeni hidrati: 30 g

Saveti

Za dodatnu hrskavost, u prezle možete dodati malo susama. Ako želite pečenju verziju, pohovane kolutove možete peći u rerni na 200°C oko 20 minuta, dok ne postanu hrskavi.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.