Gurmanija.rs (AMP Recept)

Punjene Paprike sa Povrćem i Pirinčem

Pregleda: 133 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 27.11.2024
Autor: RichardObradovic
🌶 Punjene Paprike sa Povrćem i Pirinčem – klasično jelo koje svi vole! 🍚 Jednostavno, ukusno i savršeno za sve prilike. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u ovoj domaćoj poslastici! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #receptdana #punjenepaprike #laganaukus

Opis

Punjene paprike su klasik koji osvežava svaku trpezu. Ova verzija sa povrćem i pirinčem je lagana, ukusna i jednostavna za pripremu. Idealan izbor za porodicu ili goste, ovo jelo je savršeno i za posne dane!

Vreme pripreme: Aktivno vreme: 20 minuta Vreme kuvanja: 40 minuta Ukupno vreme: 1 sat minuta

Sastojci

Priprema

  1. Priprema paprika:
  2. Operite paprike i pažljivo im uklonite kapice i seme. Ostavite ih sa strane.
  3. Priprema nadeva:
  4. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte šargarepu, tikvicu i beli luk, pa nastavite da pržite dok povrće ne omekša.
  5. Dodajte pirinač i mlevenu papriku, pa kratko propržite. Sipajte 1 šolju vode i kuvajte dok pirinač ne upije tečnost. Na kraju, umešajte origano, so i biber.
  6. Punjenje paprika:
  7. Punite paprike pripremljenim nadevom, ali ne do vrha, jer pirinač može dodatno nabubriti tokom kuvanja.
  8. Paprike poređajte u šerpu ili dublji pleh, a preko njih sipajte paradajz sos razblažen sa 1 šoljom vode.
  9. Kuvanje:
  10. Pokrijte šerpu poklopcem ili folijom i kuvajte na srednjoj temperaturi 30-40 minuta, dok paprike ne omekšaju. Ako koristite rernu, pecite na 200°C oko 40 minuta.
  11. Serviranje:
  12. Poslužite toplo, posuto svežim peršunom, uz komad svežeg hleba ili salatu.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 250 kcal
Proteini: 6 g
Masti: 8 g
Ugljeni hidrati: 38 g

Saveti

Za bogatiji ukus, u nadev možete dodati sušeni paradajz ili masline. Ako ne postite, parmezan ili kačkavalj preko paprika pred kraj pečenja će dodati neodoljivu notu.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.