🍫 Kremasta Čokoladna Torta bez Pečenja – desert za prave sladokusce!
Luksuzna, kremasta i neodoljiva, ova torta je savršena za svaku priliku. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u svakom zalogaju! 💖
🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #receptdana #čokoladnatorta #bezpečenja
Opis
Savršeno kremasta čokoladna torta bez pečenja, koja se priprema brzo i lako. Idealna je za sve ljubitelje čokolade i garantuje luksuzan desert koji osvaja na prvi zalogaj.
Vreme pripreme: Aktivno vreme: 20 minuta
Vreme hlađenja: 4 sata
Ukupno vreme: 4 sata i 20 minuta minuta
Sastojci
- 300 g čajnih keksića (npr. Plazma)
- 150 g maslaca, otopljenog
- 200 g tamne čokolade (minimum 70% kakaa)
- 200 g mlečne čokolade
- 400 ml slatke pavlake
- 100 ml mleka
- 2 kašike šećera u prahu
- Kakao prah za dekoraciju
- Sveže jagode ili maline za dekoraciju (opciono)
Priprema
- Priprema kore: Sameljite keksiće i pomešajte ih sa otopljenim maslacem. Utisnite smesu na dno kalupa (prečnika 24 cm) obloženog papirom za pečenje. Ostavite u frižideru da se stegne.
- Priprema čokoladne kreme: Na pari ili u mikrotalasnoj otopite tamnu i mlečnu čokoladu zajedno sa mlekom. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa je postepeno umešajte u otopljenu čokoladu dok ne dobijete glatku kremu.
- Slaganje: Sipajte čokoladnu kremu preko kore od keksa i ravnomerno rasporedite. Ostavite tortu u frižideru najmanje 4 sata, ili preko noći, da se potpuno stegne.
- Dekoracija: Pre serviranja pospite kakao prahom i ukrasite svežim jagodama ili malinama.
Nutritivne Vrednosti
Kalorije: 380 kcal
Proteini: 5 g
Masti: 25 g
Ugljeni hidrati: 35 g
Saveti
Za dodatnu aromu, u kremu možete dodati prstohvat morske soli ili kašičicu ekstrakta ruma.
Komentari Korisnika
Još nema komentara.