Gurmanija.rs (AMP Recept)

Kremasta Piletina sa Šampinjonima i Spanaćem

Pregleda: 138 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 22.11.2024
Autor: RichardObradovic
🍗 Kremasta piletina sa šampinjonima i spanaćem – obrok koji oduševljava! 🍄🥬 Lagano i kremasto jelo koje će osvojiti celu porodicu! Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u savršeno kremastim ukusima. 🥘✨ 🔗 Kliknite za recept i obradujte svoje najdraže! #gurmanija #receptdana #piletina #kremastosavršenstvo

Opis

Ova kremasta piletina sa šampinjonima i spanaćem je pravi gurmanski užitak koji se priprema brzo i lako. Sočni pileći fileti u kremastom sosu od šampinjona i spanaća čine savršen ručak ili večeru za celu porodicu. Poslužite uz testeninu, pire krompir ili svež hleb za kompletnu trpezu.

Vreme pripreme: Aktivno vreme pripreme: 15 minuta Vreme kuvanja: 20 minuta Ukupno vreme: 35 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. Priprema piletine:
  2. Pileće filete posolite i pobiberite sa obe strane.
  3. U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite filete 4-5 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatno-braon boju. Izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane.
  4. Priprema povrća:
  5. U isti tiganj dodajte maslac i pržite šampinjone na srednjoj vatri dok ne omekšaju i ispuste sokove.
  6. Dodajte sitno seckani beli luk i pržite još minut, dok ne zamiriše.
  7. Ubacite spanać i kuvajte dok ne uvene.
  8. Priprema sosa:
  9. U povrće dodajte pavlaku za kuvanje i prstohvat muskatnog oraščića. Promešajte dok se sos ne sjedini.
  10. Po želji dodajte rendani parmezan za bogatiji ukus. Pustite da krčka na tihoj vatri 3-4 minuta.
  11. Završavanje jela:
  12. Vratite pileće filete u tiganj, tako da se natapaju u sosu. Kuvajte još 5 minuta na tihoj vatri, dok se piletina potpuno ne skuha i upije ukuse.
  13. Serviranje:
  14. Poslužite toplo, posuto svežim peršunom. Ovaj recept se odlično kombinuje sa testeninom, pirinčem ili hlebom.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 350 kcal
Proteini: 30 g
Masti: 20 g
Ugljeni hidrati: 5 g

Saveti

Ako želite dodatnu svežinu, pre serviranja možete dodati nekoliko kapi limunovog soka. Za pikantniji ukus, u sos možete dodati prstohvat čilija ili malo ljute paprike.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.