Gurmanija.rs (AMP Recept)

Pasulj Čorba sa Mlevenim Mesom

Pregleda: 148 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 18.11.2024
Autor: RichardObradovic
🥘 Pasulj čorba sa mlevenim mesom – bogatstvo ukusa u svakom zalogaju! 🥩🥣 Ova zasitna i ukusna čorba je idealna za hladne dane. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i pripremite obrok koji će oduševiti celu porodicu! 🍲 🔗 Kliknite za recept i uživajte u toplini domaće kuhinje! #gurmanija #pasuljcorba #receptdana #toplinaukusa

Opis

Ova pasulj čorba sa mlevenim mesom je bogata, ukusna i lako se priprema. Kombinacija kremaste teksture pasulja, sočnog mesa i aromatičnih začina čini ovo jelo idealnim za porodični ručak ili večeru. Savršena je za hladne dane kada tražite nešto što će vas zagrejati i zasititi.

Vreme pripreme: Aktivno vreme pripreme: 20 minuta Vreme kuvanja: 1 sat i 30 minuta Ukupno vreme: 1 sat i 50 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. Priprema pasulja:
  2. Pasulj potopite u vodi i ostavite da stoji preko noći. Sutradan ga isperite, stavite u lonac sa svežom vodom i kuvajte dok ne omekša (oko 1 sat). Procedite ga i ostavite sa strane.
  3. Priprema mesa i povrća:
  4. U velikom loncu zagrejte malo ulja, pa propržite sitno seckani crni i beli luk dok ne postanu staklasti.
  5. Dodajte šargarepu i papriku, pa pržite još nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
  6. Dodajte mleveno meso i pržite dok se ne zapeče i ne postane zlatno smeđe.
  7. Dodavanje začina:
  8. Dodajte paradajz pire i mlevenu papriku, pa sve dobro promešajte.
  9. Ubacite kuvani pasulj, lovorov list, so i biber, i dolijte supu ili vodu da prekrije sve sastojke.
  10. Kuvanje:
  11. Kuvajte čorbu na srednjoj temperaturi oko 30 minuta, dok se svi ukusi ne sjedine. Povremeno promešajte.
  12. Po želji, dodajte prstohvat čilija za blago pikantni ukus.
  13. Završni dodir:
  14. Kada je čorba gotova, pospite sitno seckani peršun preko i poslužite toplo uz svež hleb ili domaće pogačice.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 350 kcal
Proteini: 25 g
Masti: 10 g
Ugljeni hidrati: 35 g

Saveti

Ako želite još kremastiju čorbu, deo pasulja možete izblendati i vratiti u lonac. Takođe, za dodatni ukus možete dodati kašiku dimljene paprike ili komadiće dimljene kobasice.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.