Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Svinjske Medaljone u Sosu od Senfa i Meda

Pregleda: 118 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 06.11.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema medaljona:
  2. Svinjski file isecite na medaljone debljine oko 2 cm. Lagano ih posolite i pobiberite sa obe strane.
  3. U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Pržite medaljone po 3-4 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i postanu sočni iznutra. Izvadite ih iz tiganja i ostavite da se odmore dok pripremate sos.
  4. Priprema sosa od senfa i meda:
  5. U isti tiganj gde ste pržili meso dodajte senf, med, pavlaku za kuvanje i svež timijan ili ruzmarin. Lagano promešajte dok se sastojci ne sjedine.
  6. Kuvajte sos na laganoj vatri dok se ne zgusne (oko 3-5 minuta), zatim dodajte so i biber po ukusu.
  7. Vratite medaljone u tiganj sa sosom i pustite ih da se krčkaju još 2-3 minuta, da upiju arome sosa.
  8. Priprema kremastog pire od karfiola:
  9. Karfiol očistite, podelite na cvetiće i kuvajte u slanoj vodi dok ne omekša (oko 10 minuta).
  10. Procedite karfiol i stavite ga u blender. Dodajte maslac i mleko, pa blendajte dok ne dobijete glatku, kremastu teksturu.
  11. Dodajte so i biber po ukusu, pa još jednom promešajte.
  12. Serviranje:
  13. Na tanjir stavite kremasti pire od karfiola, preko njega položite svinjske medaljone i prelijte sosom od senfa i meda. Dekorišite svežim biljem po želji i poslužite toplo.
  14. Nutritivna Vrednost po Porciji (za 4 porcije):
  15. Kalorije: ~450 kcal
  16. Proteini: 30 g
  17. Ugljeni hidrati: 15 g
  18. Masti: 30 g
  19. Zasićene masti: 12 g
  20. Saveti:
  21. Dodajte povrće: Možete dodati grilovano povrće, kao što su šargarepa i tikvice, kao prilog uz medaljone.
  22. Prilagodite začine: Sos možete dodatno obogatiti sa malo belog luka ili balzamik sirćeta za još dublji ukus.
  23. Svinjski medaljoni u sosu od senfa i meda su savršen spoj slatko-slanih nota, dok kremasti pire od karfiola daje dodatnu kremastu teksturu koja se savršeno uklapa sa mesom i sosom. Prijatno!
  24. "Savršen spoj ukusa – svinjski medaljoni u kremastom sosu od senfa i meda, uz lagani pire od karfiola! 🍖🥂 Neodoljiva kombinacija slatko-slanih nota i kremaste teksture za pravu gurmansku večeru. Ko bi voleo da proba? 😍 #SvinjskiMedaljoni #GurmanskiRučak #SavršenObrok"

Komentari Korisnika

Još nema komentara.