Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Bami Pangang (Prženi Rezanci sa Sosom od Paradajza)

Pregleda: 174 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 02.11.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema Rezanci:
  2. Skuvajte rezance prema uputstvu na pakovanju. Procedite ih i ostavite sa strane.
  3. Priprema Povrća i Meso:
  4. U tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Pržite crni luk i beli luk dok ne postanu staklasti.
  5. Dodajte meso i pržite dok ne dobije zlatno-smeđu boju, zatim dodajte šargarepu i papriku. Pržite dok povrće ne omekša.
  6. Dodajte soja sos, so i biber i kratko pržite, zatim izvadite sve iz tiganja i ostavite sa strane.
  7. Priprema Sosa:
  8. U istoj tiganju dodajte paradajz sos, šećer, soja sos, sirće i sambal oelek. Kuvajte na laganoj vatri dok ne počne da krčka.
  9. Dodajte kukuruzni skrob pomešan sa malo vode, mešajući dok se sos ne zgusne.
  10. Finalno Prženje Rezanci:
  11. U zagrejanom tiganju, lagano pržite kuvane rezance uz povremeno mešanje dok ne postanu lagano hrskavi.
  12. Serviranje:
  13. Prelijte rezance sa pripremljenim sosom od paradajza i poslužite toplo. Po želji, ukrasite sa dodatkom svežeg peršuna ili korijandera.

Komentari Korisnika

Još nema komentara.