Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Bami Goreng (Indonežanski Prženi Rezanci)

Pregleda: 142 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 02.11.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema Rezanci:
  2. Skuvajte rezance prema uputstvu na pakovanju. Procedite ih i isperite hladnom vodom kako biste zaustavili proces kuvanja.
  3. Priprema Povrća i Meso:
  4. U tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk i beli luk i pržite ih dok ne postanu staklasti.
  5. Dodajte pileće meso i pržite dok ne postane zlatno-smeđe i potpuno kuvano.
  6. Dodavanje Povrća i Začina:
  7. Dodajte šargarepu i papriku i nastavite prženje još 3-4 minuta dok povrće ne omekša, ali da zadrži hrskavost.
  8. Dodajte soja sos, sambal oelek, šećer, so i biber po ukusu, i dobro promešajte.
  9. Dodavanje Rezanci:
  10. Dodajte kuvane rezance u tiganj sa povrćem i mesom, pa sve zajedno pržite još par minuta dok se ukusi ne sjedine.
  11. Serviranje:
  12. Služite odmah, ukrašeno svežim korijanderom ili zelenim lukom. Bami Goreng se često poslužuje sa kriškama krastavca i prženim jajetom sa strane.

Komentari Korisnika

RichardObradovic
04.11.2024 14:52

?