Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Čizkejk

Pregleda: 129 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 02.08.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema kore:
  2. U posudi pomešajte mleveni keks i rastopljeni puter dok ne dobijete ujednačenu smesu.
  3. Utisnite smesu u dno kalupa za tortu (prečnika oko 23 cm) i poravnajte je kašikom.
  4. Stavite koru u frižider dok pripremate fil.
  5. Priprema fila:
  6. U velikoj posudi umutite krem sir i šećer dok ne postanu glatki i kremasti.
  7. Dodajte pavlaku za šlag, jaja, vanilu, limunov sok i rendanu koricu limuna. Mutite dok se sve dobro ne sjedini.
  8. Izlijte fil preko kore od keksa i poravnajte površinu.
  9. Pečenje:
  10. Zagrejte rernu na 160°C.
  11. Stavite kalup sa čizkejkom u duboki pleh i sipajte vruću vodu u pleh, tako da voda dođe do pola visine kalupa (vodenja kupka).
  12. Pecite čizkejk oko 60 minuta, ili dok ivice ne budu čvrste, a sredina još malo drhtava.
  13. Isključite rernu i ostavite čizkejk unutra još 1 sat sa zatvorenim vratima.
  14. Preliv:
  15. Pomešajte kiselu pavlaku, šećer i ekstrakt vanile.
  16. Pažljivo nanesite preliv preko pečenog čizkejka i vratite ga u rernu na još 10 minuta.
  17. Hlađenje:
  18. Izvadite čizkejk iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi.
  19. Nakon toga, stavite čizkejk u frižider na najmanje 4 sata, a najbolje preko noći.
  20. Serviranje:
  21. Pre nego što poslužite čizkejk, pažljivo skinite obruč kalupa.
  22. Ukrasite po želji voćem, rendanom čokoladom ili prelivom od karamele.
  23. Uživajte u ovom klasičnom i kremastom čizkejku!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.