Gurmanija.rs (AMP Recept)

Punjeni Pileći Bataci sa Sirom i Spanaćem

Pregleda: 282 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 09.10.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema fila:
  2. Na srednje jakoj vatri u tiganju propržite beli luk sa malo maslinovog ulja, pa dodajte spanać. Dinstajte dok spanać ne uvene, zatim sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
  3. Pomešajte spanać sa krem sirom i rendanim kačkavaljem. Začinite solju i biberom po ukusu.
  4. Punjenje bataka:
  5. Pažljivo odvojite kožu na batacima, ali je ne skidajte potpuno. Ispod kože stavite smesu sira i spanaća, zatim pritisnite kožu nazad preko punjenja.
  6. Pečenje:
  7. Premažite batake maslinovim uljem, posolite i pobiberite. Stavite ih u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 40-45 minuta, dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi, a sir se počne blago topiti.
  8. Serviranje:
  9. Služite punjene batake uz prilog po izboru – pečeno povrće, pire krompir ili svežu salatu. Ukrasite svežim peršunom za dodatnu svežinu.
  10. Nutritivna Vrednost po Porciji:
  11. Kalorije: ~400 kcal
  12. Proteini: 32 g
  13. Ugljeni hidrati: 4 g
  14. Masti: 28 g
  15. Zasićene masti: 10 g
  16. "Ako tražite recept koji je sočan, pun ukusa i lagan za pripremu, ovi punjeni pileći bataci sa sirom i spanaćem su pravi izbor! 😍🍗 Sir koji se topi, sočna piletina i svež spanać – savršeno za svaki ručak ili večeru! Ko bi ovo probao? 🙌 #DomaćaKuhinja #SočniBataci #ReceptZaUžitak"

Komentari Korisnika

Još nema komentara.