Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Sataraš

Pregleda: 157 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 09.10.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema povrća:
  2. U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno seckani crni luk i pržite ga dok ne postane staklast.
  3. Dodavanje paprike:
  4. Dodajte iseckanu crvenu i zelenu papriku u tiganj i kuvajte 5-7 minuta, dok paprika ne omekša.
  5. Dodavanje paradajza:
  6. Dodajte oljušten paradajz, smanjite vatru i kuvajte dok paradajz ne pusti sokove i sve se lepo sjedini. Ako volite blago ljutkast ukus, možete dodati kašičicu aleve paprike.
  7. Začinjavanje:
  8. Posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte još 10-ak minuta, dok se povrće potpuno ne sjedini i postane sočno.
  9. Serviranje:
  10. Sataraš poslužite topao, dekorisan svežim peršunom. Možete ga poslužiti uz pirinač, krompir pire ili kao prilog uz meso, a odličan je i sa parčetom hleba.
  11. Nutritivna Vrednost po Porciji:
  12. Kalorije: ~150 kcal
  13. Proteini: 2 g
  14. Ugljeni hidrati: 12 g
  15. Masti: 10 g
  16. Zasićene masti: 1.5 g
  17. Vlakna: 4 g
  18. Sataraš je lagan, zdrav i pun vitamina iz svežeg povrća. Savršen je za brz, osvežavajući ručak ili večeru, uz minimalno vreme pripreme!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.