Gurmanija.rs (AMP Recept)

Recept za Šnenokle

Pregleda: 156 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 07.10.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema belanaca:
  2. U velikoj posudi umutite belanca sa prstohvatom soli dok ne postanu čvrsta pena.
  3. Postepeno dodajte šećer i nastavite da mutite dok smesa ne postane glatka i sjajna.
  4. Kuvanje belanaca:
  5. U šerpi zagrejte mleko do tačke ključanja, ali ga nemojte pustiti da vri.
  6. Kašikom uzimajte po malo umućenih belanaca i spuštajte ih pažljivo u vruće mleko. Kuvajte ih oko 30 sekundi sa svake strane, dok ne postanu čvrste, a zatim ih pažljivo izvadite i stavite na tanjir.
  7. Priprema krem sosa:
  8. U posebnoj posudi umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasta.
  9. Dodajte brašno ili gustin i malo hladnog mleka (oko 100 ml) da dobijete glatku smesu.
  10. Ostatak vrućeg mleka sipajte polako u smesu sa žumancima, neprestano mešajući.
  11. Vratite smesu u šerpu i kuvajte na srednjoj vatri, mešajući dok se krem ne zgusne (oko 5-7 minuta).
  12. Finalno posluživanje:
  13. U činije za serviranje sipajte krem sos, a preko njega poređajte kuvana belanca.
  14. Po želji, možete posuti sve šećerom u prahu ili malo rendane čokolade za dekoraciju.
  15. Nutritivna Vrednost po Porciji:
  16. Kalorije: ~250 kcal
  17. Proteini: 8 g
  18. Ugljeni hidrati: 35 g
  19. Masti: 8 g
  20. Zasićene masti: 3 g
  21. Šnenokle su lagan, kremast desert koji pruža savršen balans između penastih belanaca i bogatog mlečnog krema. Uživajte u ovom klasičnom poslastičarskom remek-delu!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.