Gurmanija.rs (AMP Recept)

Piletina sa Mlincima

Pregleda: 109 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 07.10.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema piletine:
  2. Piletinu operite i dobro osušite. Utrljajte je sa svih strana solju, biberom, crvenom paprikom i seckanim belim lukom. Na kraju premažite piletinu sa rastopljenim maslacem ili svinjskom mašću.
  3. Piletinu stavite u pleh i prelijte pilećim bujonom. Dodajte timijan ili majčinu dušicu, pa stavite piletinu da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 1,5 sat, povremeno je prelivajući sokovima od pečenja.
  4. Priprema mlinca:
  5. Dok se piletina peče, stavite mlince u veliku posudu i prelijte ih ključalom vodom. Ostavite ih u vodi nekoliko minuta da omekšaju, ali pazite da ih ne prekuvate. Zatim ih dobro ocedite.
  6. Završetak jela:
  7. Kada je piletina pečena, izvadite je iz pleha i ostavite da odmori. Mlinci stavite u isti pleh u kojem se piletina pekla, da upiju sokove od pečenja i postanu ukusni i sočni.
  8. Vratite piletinu preko mlinca i vratite u rernu na još 10-ak minuta da se sve dobro zapeče.
  9. Posluživanje:
  10. Piletinu isecite na komade i poslužite uz mlince. Prelijte sve sokovima od pečenja za dodatni ukus.
  11. Nutritivna Vrednost po Porciji:
  12. Kalorije: ~550 kcal
  13. Proteini: 40 g
  14. Ugljeni hidrati: 35 g
  15. Masti: 30 g
  16. Zasićene masti: 12 g
  17. Ovo tradicionalno jelo je omiljeno zbog savršene kombinacije sočne piletine i hrskavih mlinca. Uživajte u bogatom ukusu domaće kuhinje!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.