Gurmanija.rs (AMP Recept)

Pečeni Povrćni Mediteranski Tanjir sa Kinoa

Pregleda: 108 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 06.10.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Pečenje povrća:
  2. Zagrejte rernu na 200°C. U pleh stavite isečeno povrće (paprika, tikvica, batat, crveni luk).
  3. Prelijte povrće maslinovim uljem, balzamiko sirćetom, pospite origanom, solju i biberom. Dobro promešajte i pecite u rerni 25-30 minuta dok ne postane zlatno i mekano.
  4. Kuvanje kinoe:
  5. Dok se povrće peče, kuvajte kinou prema uputstvu na pakovanju (obično u razmeri 1:2 – jedna šolja kinoe na dve šolje vode). Nakon kuvanja, ostavite je da se ohladi i dodajte malo maslinovog ulja za bolji ukus.
  6. Serviranje:
  7. Na tanjir stavite kuvanu kinou i preko nje rasporedite pečeno povrće. Ukrasite svežim peršunom ili bosiljkom, i po želji, dodajte još malo maslinovog ulja za završni dodir.
  8. Nutritivna Vrednost po Porciji:
  9. Kalorije: ~350 kcal
  10. Proteini: 10 g
  11. Ugljeni hidrati: 55 g
  12. Masti: 12 g
  13. Zasićene masti: 1.5 g
  14. Vlakna: 8 g
  15. Ovo jelo je savršeno za post ili vegansku ishranu, bogato vlaknima i vitaminima, a ukusi pečenog povrća i kinoe stvaraju pravu mediteransku harmoniju!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.