Gurmanija.rs (AMP Recept)

Punjene Pečurke sa Krem Sirom i Belim Lukom

Pregleda: 104 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 06.10.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema pečuraka:
  2. Očistite šampinjone i pažljivo uklonite peteljke kako biste napravili prostor za fil. Peteljke sitno iseckajte i ostavite sa strane.
  3. Priprema fila:
  4. U posudi pomešajte krem sir, sitno seckan beli luk, iseckane peteljke, i svež peršun. Dodajte so i biber po ukusu.
  5. Punjenje pečuraka:
  6. Svaku pečurku napunite mešavinom krem sira. Pospite rendani parmezan preko punjenja.
  7. Pečenje:
  8. Pečurke stavite u pleh premazan maslinovim uljem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta, dok ne postanu zlatno-smeđe i dok se sir ne istopi i ne zapeni.
  9. Posluživanje:
  10. Punjene pečurke poslužite tople, ukrašene svežim peršunom.
  11. Nutritivna Vrednost po Porciji (3 pečurke):
  12. Kalorije: ~150 kcal
  13. Proteini: 6 g
  14. Ugljeni hidrati: 5 g
  15. Masti: 12 g
  16. Zasićene masti: 7 g
  17. Ovo toplo predjelo od pečuraka sa kremastim filom savršeno je za uživanje pre glavnog jela i lako se priprema!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.