Gurmanija.rs (AMP Recept)

Piletina u Sosu od Limuna i Maslaca

Pregleda: 108 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 05.10.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema piletine:
  2. Filete piletine začinite solju i biberom s obe strane.
  3. U velikoj tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte pileće filete i pržite ih 4-5 minuta sa svake strane, ili dok ne postanu zlatno-smeđi i potpuno pečeni. Izvadite ih iz tiganja i stavite na tanjir.
  4. Priprema sosa:
  5. U isti tiganj dodajte maslac i seckani beli luk. Pržite beli luk kratko, oko 30 sekundi, dok ne zamiriše.
  6. Dodajte pileći bujon, sok od limuna i rendanu koru limuna. Ostavite da se krčka 5 minuta, dok se sos blago ne redukuje. Ako želite gušći sos, dodajte brašno i dobro promešajte da se sve sjedini.
  7. Spojite sastojke:
  8. Vratite piletinu u tiganj i ostavite je u sosu još nekoliko minuta, kako bi upila sve ukuse.
  9. Na kraju, dodajte sveže seckani peršun i lagano promešajte.
  10. Posluživanje:
  11. Piletinu poslužite prelivenu sosom od limuna i maslaca, a možete dodati i nekoliko kolutova limuna kao dekoraciju.
  12. Ovo jelo odlično ide uz pire krompir, pirinač ili svežu salatu.
  13. Nutritivna Vrednost po Porciji:
  14. Kalorije: ~350 kcal
  15. Proteini: 32 g
  16. Ugljeni hidrati: 5 g
  17. Masti: 22 g
  18. Zasićene masti: 10 g
  19. Natrijum: 450 mg

Komentari Korisnika

Još nema komentara.