Gurmanija.rs (AMP Recept)

Brancin pečen u rerni sa povrćem i belim vinom

Pregleda: 103 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 29.09.2024
Autor: RichardObradovic
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema ribe:
  2. Operite brancina i osušite ga papirnim ubrusom. Lagano posolite i pobiberite unutrašnjost i spoljašnost ribe.
  3. Unutrašnjost ribe napunite iseckanim belim lukom, nekoliko kriški limuna, peršunom i jednom grančicom ruzmarina po ribi.
  4. Priprema povrća:
  5. U velikoj posudi pomešajte cherry paradajz, crvenu papriku, tikvicu i crveni luk. Prelijte povrće sa malo maslinovog ulja, dodajte so i biber i dobro promešajte.
  6. Sastavljanje jela:
  7. U veliki pleh za pečenje stavite povrće i položite brancina preko povrća. Po vrhu ribe prelijte maslinovo ulje i malo belog vina.
  8. Dodajte još nekoliko kriški limuna po ribi i povrću za dodatnu aromu.
  9. Pečenje:
  10. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25-30 minuta, ili dok riba ne postane mekana i koža ne postane hrskava. Povremeno prelijte ribu sokovima iz pleha kako bi ostala sočna.
  11. Serviranje:
  12. Poslužite brancina sa pečenim povrćem i prelijte sokovima iz pečenja. Ukrasite svežim peršunom i kriškom limuna.
  13. Nutritivne vrednosti po porciji (1 riba sa povrćem):
  14. Kalorije: 450 kcal
  15. Proteini: 40 g
  16. Masti: 25 g (od čega je 5 g zasićenih)
  17. Ugljeni hidrati: 10 g
  18. Omega-3 masne kiseline: oko 1,5 g
  19. Vitamini i minerali: bogat izvor vitamina C, vitamina D, gvožđa i kalcijuma

Komentari Korisnika

Još nema komentara.