🍫 Ova čokoladna torta sa kremom od malina je savršen spoj čokolade i voća! 🍫
Mekani biskvit, osvežavajući krem od malina i bogati čokoladni krem čine ovu tortu nezaboravnom! Pogledajte recept na Gurmanija.rs i obradujte najdraže! 🎂💕
🔗 Kliknite za recept i uživajte u svakom zalogaju! #gurmanija #čokoladnatorta #receptdana #svecanitrenutak
Opis
Ova čokoladna torta sa kremom od malina je prava poslastica za sve ljubitelje čokolade i voćnih nota. Mekani čokoladni biskviti u kombinaciji sa laganim kremom od malina pružaju savršen balans ukusa. Idealan izbor za svečane prilike ili posebne trenutke sa porodicom i prijateljima!
Vreme pripreme: Aktivno vreme pripreme: 45 minuta
Vreme pečenja: 30 minuta
Ukupno vreme: oko 1 sat i 15 minuta minuta
Sastojci
- Za biskvit:
- 200 g brašna
- 50 g kakao praha
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 200 g šećera
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
- 3 jaja
- 1 kašičica vanilin šećera
- 100 ml vruće vode
- Za krem od malina:
- 300 g svežih ili zamrznutih malina
- 100 g šećera
- 2 kašike gustina
- 200 ml vode
- Za čokoladni krem:
- 300 ml slatke pavlake
- 200 g tamne čokolade (minimum 50% kakaa)
- 50 g putera
- Za dekoraciju:
- Sveže maline
- Narendana tamna čokolada ili čokoladne mrvice
- Listići sveže nane (opciono)
Priprema
- Priprema biskvita:
- U jednoj posudi pomešajte suve sastojke: brašno, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i šećer.
- U drugoj posudi umutite jaja, dodajte mleko, ulje i vanilin šećer, pa sjedinite sa suvim sastojcima. Na kraju dodajte vruću vodu i sve dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu.
- Smesu izlijte u okrugli kalup za pečenje (prečnika 24 cm) obložen papirom za pečenje.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta ili dok čačkalica ne izađe suva. Kada je biskvit pečen, ostavite ga da se potpuno ohladi, pa ga pažljivo presecite na dva dela.
- Priprema krema od malina:
- U šerpu stavite maline, šećer i vodu, pa kuvajte dok maline ne omekšaju i puste sok.
- Razmutite gustin u malo hladne vode, dodajte u smesu sa malinama i kuvajte dok se krem ne zgusne.
- Ostavite krem od malina da se ohladi pre nanošenja na tortu.
- Priprema čokoladnog krema:
- Na pari ili u mikrotalasnoj pećnici otopite čokoladu i puter.
- U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst šlag, pa u nju pažljivo umešajte otopljenu čokoladu. Krem bi trebalo da bude gladak i lagan.
- Slaganje torte:
- Na donji sloj biskvita nanesite krem od malina, ravnomerno ga rasporedite.
- Preko kreme od malina stavite deo čokoladnog krema, pa poklopite drugim slojem biskvita.
- Premažite celu tortu preostalim čokoladnim kremom, ravnomerno ga raspoređujući i na bokovima.
- Dekorišite svežim malinama, narendanom čokoladom i listićima nane po želji.
Nutritivne Vrednosti
Kalorije: 400 kcal
Proteini: 6 g
Masti: 25 g
Ugljeni hidrati: 38 g
Saveti
Ako želite intenzivniji ukus maline, u krem možete dodati malo limunovog soka. Takođe, tortu je najbolje pripremiti dan ranije i ostaviti da se ohladi preko noći – tako će ukusi biti još izraženiji!
Komentari Korisnika
Još nema komentara.