Gurmanija.rs (AMP Recept)

Čokoladna Torta sa Kremom od Malina

Pregleda: 168 Ocena: N/A Lajkova: 0 Datum: 14.11.2024
Autor: RichardObradovic
🍫 Ova čokoladna torta sa kremom od malina je savršen spoj čokolade i voća! 🍫 Mekani biskvit, osvežavajući krem od malina i bogati čokoladni krem čine ovu tortu nezaboravnom! Pogledajte recept na Gurmanija.rs i obradujte najdraže! 🎂💕 🔗 Kliknite za recept i uživajte u svakom zalogaju! #gurmanija #čokoladnatorta #receptdana #svecanitrenutak

Opis

Ova čokoladna torta sa kremom od malina je prava poslastica za sve ljubitelje čokolade i voćnih nota. Mekani čokoladni biskviti u kombinaciji sa laganim kremom od malina pružaju savršen balans ukusa. Idealan izbor za svečane prilike ili posebne trenutke sa porodicom i prijateljima!

Vreme pripreme: Aktivno vreme pripreme: 45 minuta Vreme pečenja: 30 minuta Ukupno vreme: oko 1 sat i 15 minuta minuta

Sastojci

Priprema

  1. Priprema biskvita:
  2. U jednoj posudi pomešajte suve sastojke: brašno, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i šećer.
  3. U drugoj posudi umutite jaja, dodajte mleko, ulje i vanilin šećer, pa sjedinite sa suvim sastojcima. Na kraju dodajte vruću vodu i sve dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu.
  4. Smesu izlijte u okrugli kalup za pečenje (prečnika 24 cm) obložen papirom za pečenje.
  5. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta ili dok čačkalica ne izađe suva. Kada je biskvit pečen, ostavite ga da se potpuno ohladi, pa ga pažljivo presecite na dva dela.
  6. Priprema krema od malina:
  7. U šerpu stavite maline, šećer i vodu, pa kuvajte dok maline ne omekšaju i puste sok.
  8. Razmutite gustin u malo hladne vode, dodajte u smesu sa malinama i kuvajte dok se krem ne zgusne.
  9. Ostavite krem od malina da se ohladi pre nanošenja na tortu.
  10. Priprema čokoladnog krema:
  11. Na pari ili u mikrotalasnoj pećnici otopite čokoladu i puter.
  12. U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst šlag, pa u nju pažljivo umešajte otopljenu čokoladu. Krem bi trebalo da bude gladak i lagan.
  13. Slaganje torte:
  14. Na donji sloj biskvita nanesite krem od malina, ravnomerno ga rasporedite.
  15. Preko kreme od malina stavite deo čokoladnog krema, pa poklopite drugim slojem biskvita.
  16. Premažite celu tortu preostalim čokoladnim kremom, ravnomerno ga raspoređujući i na bokovima.
  17. Dekorišite svežim malinama, narendanom čokoladom i listićima nane po želji.

Nutritivne Vrednosti

Kalorije: 400 kcal
Proteini: 6 g
Masti: 25 g
Ugljeni hidrati: 38 g

Saveti

Ako želite intenzivniji ukus maline, u krem možete dodati malo limunovog soka. Takođe, tortu je najbolje pripremiti dan ranije i ostaviti da se ohladi preko noći – tako će ukusi biti još izraženiji!

Komentari Korisnika

Još nema komentara.